Saint Andrews pipe band SAPB - wie zijn wij

Saint Andrews Pipeband Rotterdam

Wie zijn wij

De Saint Andrews Pipeband Rotterdam, een Nederlandse doedelzakband uit Rotterdam.

Sinds 1 september 1981 treed de band op met traditionele schotse doedelzakmuziek gekleed in originele Schotse kledij.
De tartan (kleuren en ruit) van onze kilt is de "Modern Hunting Stewart".

Instrument
De Doedelzak of "Bagpipe" trekt veel mensen aan door zijn onmiskenbare en ver dragend geluid. Altijd een leuke publiekstrekker. De pipers spelen op MacLeod bagpipes en McCallum chanters. De drumsectie speelt op Premier HTS 700 snaredrums, Premier Tenors en een Premier basedrum. De snaredrums geven door hun speciale constructie een hoog en scherp geluid. De basedrum kan worden geflankeerd door één of meerdere tenors, zodat een gebalanceerd geheel ontstaat.

Optredens.
De band bestaande uit de pipers en drummers (of ieder gewenste selectie daarvan) kan worden ingehuurd voor muzikale omlijsting
van allerhande gebeurtenissen en evenementen. Denk hierbij aan trouwerijen, bedrijfsfeesten, jubilea, streetparades, braderieën,
herdenkingen, sportevenementen etc.

Nieuwe leden.
Het opleiden van echt enthousiaste mensen gebeurt binnen de band. Nieuwe leden zijn bij ons dus altijd welkom. Zowel voor de doedelzakken als voor de drums.

Wilt u ons een keer komen bezoeken of lid worden van onze band dan bent u van harte welkom.
Wij oefenen iedere maandagavond in het Johannes Calvijn College, Grift 30, 3075SB te Rotterdam.

De Band is aangesloten bij de N.O.V.D.B, Nederlandse Organisatie Voor Doedelzak Bands, het over overkoepelend orgaan voor Nederlandse Bands.